Economieredactie NU.nl: van verslag in het buitenland tot achtergrondverhalen

Schrijven voor NU.nl is veel meer dan nieuws brengen. Zo maakte ik een serie ondernemersverhalen rondom Brexit, interviewde ik de topman van KLM in Parijs en schreef ik achtergrondverhalen bij het nieuws.

Als freelance economieredacteur voor NU.nl ben je continu bezig met financieel nieuws. Eén van de meestgelezen nieuwssites van Nederland heeft een breed publiek dus het is belangrijk om onderwerpen en invalshoeken daarop af te stemmen.

Daarnaast schrijft de redactie van NU.nl steeds vaker achtergrondartikelen bij het nieuws. Zo maakte ik dit verhaal over HEMA, nadat bekend werd dat de verkoop van de keten voor de derde keer was afgeketst. Het werd een overzichtsartikel/reconstructie, vanuit de vraag die bij NU.nl-lezers opkwam na dit nieuws (250.000 kliks in een paar dagen): wat is er toch aan de hand bij HEMA?

Interviewserie

Halverwege 2017 vroegen we ons op de economieredactie af hoe ondernemers zich voorbereiden op de aanstaande brexit. Welk effect heeft de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie op Nederlandse bedrijven? Daarom lieten we een aantal ondernemers aan het woord:

Verslaggeven in het buitenland

Redacteuren van NU.nl zitten niet alleen achter hun bureau, maar gaan ook op zoek naar eigen nieuws. Zo ging ik op persreis naar Parijs voor de halfjaarcijfers van AirFrance-KLM. De grootste uitdaging: als eerste het nieuws brengen vanuit Frankrijk. Ik interviewde KLM-CEO Pieter Elbers over de belangrijkste vraag die toen speelde: wie wordt de nieuwe topman van het luchtvaartconcern? Lees het interview.

Video

Naast nieuws en achtergrond is ook video belangrijk op NU.nl. Het idee: hoe leg je mensen op een originele, toegankelijke manier uit hoe ze kunnen beginnen met beleggen? Ik ontwikkelde samen met de videoredactie en presentatietalent Lindsay Mossink onderstaand filmpje.