Pindakaaswinkel opent in Amsterdam

Voor De Telegraaf en Telegraaf TV ging ik op bezoek bij Michiel Vos, eigenaar van de allereerste pindakaaswinkel.

Schappen vol pindakaas in de meest fantasievolle smaken. Op zondag 19 juni opent Michiel Vos (32) de allereerste pindakaaswinkel ter wereld.

De pindakaasfan wil Nederland veroveren met zijn bijzondere creaties. „De standaard smaken zijn naturel, witte chocolade, karamel-zeezout en banaan-chili”, vertelt Vos, terwijl hij de potjes in de rekken rangschikt. De ondernemer is nog druk bezig met de voorbereidingen voor de opening zondag. De winkel staat niet alleen vol potjes met het goudbruine broodbeleg. Voor de echte pindakaas-fans liggen ook truien en tassen met passende opschriften klaar.

Dat er veel pindakaasfans zijn, blijkt wel uit de reacties op de video op de Facebookpagina van De Telegraaf!

Dat er veel pindakaasfans zijn, blijkt wel uit de reacties op de video op de Facebookpagina van De Telegraaf! (bijna 2.000 likes en 4.500 reacties)

„Ja, er zijn echt mensen die er wild van zijn”, lacht Vos. Op zijn Facebookpagina heeft de oprichter van de Pindakaaswinkel in ieder geval al bijna zevenduizend fans. Hij is zelf misschien wel de grootste liefhebber. „Ik kom uit een boerenfamilie en daar staat elke ochtend pindakaas op tafel. Omdat iedere dag hetzelfde een beetje saai is, begon ik te experimenteren. Er zijn zoveel lekkere combinaties: met banaan, komkommer, noem maar op.”

Zo ontstond anderhalf jaar geleden het idee voor een winkel. In de hoofdstad, want de boer wil de onwetende stedelingen leren waar de pindakaas vandaan komt en wat erin zit.

In de winkel geeft Vos ook workshops over pindakaas. Achter in het winkeltje staan een pindaplant, een oven om de pinda’s te roosteren en een machine waar de geroosterde pinda’s met kokosolie en smaken gemengd worden.

De Pindakaaswinkel moet een echte beleving zijn. „Een speciaalzaak, net zoals je die voor wijnliefhebbers hebt”, zegt Vos. Voor de echte fijnproevers heeft hij smaken als kokos, dadel-kaneel, koffie en zijn persoonlijke favoriet: venkel-rozijn. „Die smaakt een beetje anijs-achtig en dankzij de rozijn is hij extra smeuïg.”

Wie benieuwd is naar deze smaken, kan vanaf zondag terecht in Amsterdam. Bestellen via de webwinkel kan ook. De speciale pindakaas van Vos is wel wat duurder dan die in de supermarkt: 4,75 euro voor een potje naturel en 5,75 euro voor pindakaas met een smaakje.

Origineel op de website van De Telegraaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.